شبکه‌های وای‌فای ۵ گیگاهرتز و ضرورت استفاده از آن‌ها

فناوری موضوعی غیرقابل پیش بینی است، ظرف کمتر از بیست سال وای‎فای از یک پدیده لوکس خارق العاده و گران‎قیمت به یک قابلیت مفروض در هر دستگاهی تبدیل شده است و همچنان راه برای پیشرفت فناوری آن باز است. حالا دیگر شما باید فناوری قدیمی را رها کرده و به فکر غیرفعال کردن باند قدیمی ‎۲٫۴ گیگاهرتز شبکه وای‎فای خانگی خود باشید و از باند جدیدتر، سریع‎تر و خلوت‎تر شبکه‌های وای‌فای ۵ گیگاهرتز استفاده کنید.

شبکه‌های وای‌فای ۵ گیگاهرتز در حال تبدیل شدن به یک استاندارد

اغلب روترهای جدید دو بانده هستند، به این معنا که می‎توانند در هر دو این باندها به تبادل داده بپردازند. اگر شما ظرف ۵ سال گذشته روتر وای‎فای یا دستگاه متصل به شبکه خود را خریداری کرده باشید این شانس را خواهید داشت که از یک شبکه ۵ گیگاهرتز برخوردار باشید و در حقیقت اگر روتر شما  ۸۰۲٫۱۱ac باشد، برای دستیابی به اتصال فوق سریع به باند ۵ گیگاهرتز نیاز دارید. تنها جگت‎های ارزان قیمت که طی چند سال گذشته روانه بازار شده‎‌اند (مثل کتابخوان کیندل آمازون یا تبلت‎های مقرون به صرفه) قابلیت پشتیبانی از اتصال N یا AC 5GHz را ندارند.

نه تنها دسترسی به دستگاه‌‎های ۵ گیگاهرتز و ۸۰۲٫۱۱ac  آسان شده است، بلکه قیمت آنها نیز روز به روز کمتر می‌‎شود. شما حالا می‌‎توانید یک روتر استاندارد که از وای‎‌فای ۵GHz AC پشتیبانی می‎‌کند را با قیمت کمتر از ۵۰ دلار خریداری کنید.

محدوده فرکانسی ۲٫۴ گیگاهرتز شلوغ است

اما حالا که اغلب روترهای از امکانات دو بانده برخوردار هستند چرا شما باید باند ۲٫۴ گیگاهرتز را خاموش کنید؟ آیا نمی‎شود هر دوی آنها را روشن باقی گذاشت و اجازه داد دستگاه‎های شما خودشان بهترین اتصال موجود را استفاده کنند؟

بله این امکان وجود دارد، اما این سکه روی دیگری هم دارد. یکی از بزرگترین مزایای وای‎فای ۵ گیگاهرتز این است که از تراکم ترافیک کمتری برخوردار است. علاوه بر این که خیلی از سیگنال‎های ۲٫۴ گیگاهرتز از طرف گجت‎های وای‎فای قدیمی‎ (یا گجت‎هایی که هنوز روی حالت قدیمی‎ کار می‎کنند) در حال انتشار است، محدوده فرکانسی ۲٫۴ گیگاهرتز توسط انبوه دیگری از وسایل نیز استفاده می‎شود. چیزهایی مثل تلفن‎های خانگی بی‎سیم، ماوس و کیبوردهای بی‎سیم کامپیوتر، هدست‎های بلوتوث، کنترلرهای کنسول بازی و حتی سیستم‎های نظارتی کودک همگی در محدوده فرکانسی ۲٫۴ گیگاهرتز کار می‎کنند. اگر چه هر کدام از آنها به تنهایی چندان مشکل ساز نیستند، اما همگی آنها باهم می‎توانند شبکه خانگی شما با مشکل اتصال مواجه کنند. بعضی از اوقات حتی یک مایکروفر در حال کار می‎تواند سبب تداخل در امواج دستگاه‎های ۲٫۴ گیگاهرتزی شود.

شبکه‌های وای‌فای 5Ghz در مقایسه با 2.4Ghz

در مقابل، وای‎فای پر سرعت تقریبا به تنهایی در محدوده ۵ گیگاهرتز (لااقل در مورد گجت‎های خانگی) قرار دارند. بعضی از تجهیزات نظارت ویدیویی و کنترهای بازی (مثل کنترلر اکس باکس وان) می‎توانند از آن استفاده کنند. اگر شما از یک روتر دو بانده ستفاده می‎کنید، احتمالا دستگاه‎های شما به طور پیش فرض از فرکانس ۵ گیگاهرتز استفاده می‎کنند و باند ۲٫۴ گیگاهرتز هم همچنان قابل استفاده است و دستگاه‎های ۲٫۴ گیگاهرتز شما ممکن است دچار اختلالات لحظه‎‌‌‌‌ای شوند. بنابراین بهتر است این محدوده فرکانسی شلوغ را تا حد امکان رها کنید.

باند ۵ گیگاهرتز هوشمندتر از آن چیزی است که مردم تصور می‎کنند

گر چه باند ۵ گیگاهرتز سریع‎تر است، اما امواج رادیویی فرکانس بالا نمی‎توانند به اندازه سیگنال‎های فرکانس پایین سفر کنند و از موانع سخت مثل دیوار به سختی عبور می‎کنند. بنابراین با این شرایط آیا باید همچنان به باند ۲٫۴ گیگاهرتز متکی باشیم؟

لزوما خیر: مهندسان و طراحان نرم افزار همزمان با استانداردهای جدید روش‎هایی را برای جبران این کاستی‎ها پیدا کرده‎اند. دستگاه‎های وای‎فای N و AC از beamforming پشتیبانی می‎کنند، یک تکنیک جدید برای ارسال امواج رادیویی در یک مسیر مشخص که در مقایسه با محدوده تحت پوشش ۳۶۰ درجه یک سیگنال شفاف‎تر با برد طولانی‎تر را در اختیار شما قرار می‎دهد.

علاوه بر این استفاده از beamforming برای یک اتصال نقطه به نقطه قوی‎تر، استانداردهای N و AC امکان استفاده از کانال‎های مستقل بیشتری را در این محدوده فرکانسی فراهم می‎کنند و AC با پشتیبانی از محدوده بالای ۱۶۰ مگاهرتز کانال‎های بیشتری را در اختیار دارد. همچنین استانداردهای N و AC از فناوری MU-MIMO برای چندین انتقال داده همزمان نیز پشتیبانی می‎کند.

دیدگاهتان را بنویسید