وسترندیجیتال از اساسدی مقرون به صرفه خود بهنام SN5000 رونمایی کرد و خیلی زود توانست جای مدل پیشین خود SN580 را بگیرد و در دل بازار کامپیوتر دنیا جا باز کند. خبر مهم از عرضه عضو جدید خانواده اساسدیهای آبی، رساندن سرعت سیستم به نهایت نیست اما قرار است با ظرفیتهای متنوع و قیمت مناسب در دسترس قرار بگیرند.
ساختار SN5000 در مقایسه با نسل گذشته
SN5000 نیز همانند SN580 از همان حافظه فلش TLC NAND استفاده میکند و در ظرفیتهای ۵۰۰ گیگابایت الی ۲ ترابایت موجود است، اما گفته شده که ظرفیت ۴ ترابایتی این SSD با حافظه فلش QLC NAND به زودی موجود خواهند شد. نوع اتصال این اساسدیها PCIe 4.0 x4 NVMe است که کارایی نسبتا خوبی دارند و بهطور کلی عملکرد آن پیشرفت قابل توجهی نسبت به نسل قبل داشته است. سرعت خواندن متوالی در ظرفیت ۱ ترابایتی SN5000، در مقایسه با نسل گذشته ۱ گیگابایت بر ثانیه یعنی از ۴۱۵۰ به ۵۱۵۰ مگابایت بر ثانیه افزایش یافته است. همچنین سرعت نوشتن متوالی نیز، ۷۵۰ مگابایت بر ثانیه یعنی از ۴۱۵۰ به ۴۹۰۰ مگابایت بر ثانیه افزایش پیدا کرده است.
در مورد عملکرد تصادفی، IOPS خواندن 600K به 730K رسیده و IOPS نوشتن نیز نسبت به نسل قبل از 750K به 770K کمی افزایش پیدا کرده است.
تمامی ظرفیتهای SN5000 بهزودی با گارانتی الماس رایان ایرانیان در دسترس کاربران در سراسر ایران قرار خواهد گرفت.


